Регіональна програма інформатизації (РПІ) Дніпропетровської області визнана кращою в Україні
опубліковано 16 липня 2021 року о 15:46

Під час Регіональної обласної конференції «Цифровізація Дніпропетровщини: дії, що змінюють життя громад», яка відбулася 8 липня 2021 року, окрім обміну успішним досвідом, координаційних питань цифровізації територій, представники громад обговорювали окремі пункти «Регіональної стратегії цифрової трансформації, електронного урядування та публічних послуг».

Стратегічний підхід в реалізації процесу цифрової трансформації регіону починається з прийняття Регіональної програми інформатизації (РПІ).

Міністерство цифрової трансформації визнало кращою серед регіональних програм інформатизації саме програму Дніпропетровського регіону.  

Департамент цифрової трансформації, інформаційних технологій та електронного врядування Дніпропетровської ОДА розробив ряд методичних рекомендацій для створення місцевих програм інформатизації, з метою масштабувати ефективну методологію на всеукраїнському рівні.

«Мені приємно зазначити, що Дніпропетровська область - одна з найкращих в Україні, це наш лідер, на якого завжди рекомендуємо націлюватись і використовувати ваш приклад, бо на жаль інформатизація регіонів у нас в країні неоднорідна. В Україні є області, у яких або взагалі не існує таких програм, або вони в зародковому стані. В Дніпропетровській області з 2002 року працює регіональна програма інформатизації «Електронна Дніпропетровщина». Процес інформатизації в області іде рівно, системно, є чіткий план, конкретні заходи, які завжди виконуються», - повідомила Тетяна Третякова керівник експертної групи галузевих та регіональних програм інформатизації міністерства цифрової трансформації України.

РПІ є головним інструментом щодо розв’язання найважливіших проблем розвитку області, зокрема у сфері цифрової трансформації, електронного урядування і є складовою щорічної програми соціально-економічного та культурного розвитку області. “Електронна Дніпропетровщина” на 2020 – 2022 роки визначає основні засади реалізації регіональної політики у сфері цифрової трансформації та є складовою Національної програми інформатизації України з урахуванням її завдань.

Напрацювання стратегії реалізації Регіональної програми інформатизації має досягти основної мети: забезпечити безперешкодний доступ громадян до процесів цифрового розвитку суспільства через упровадження інноваційних підходів, інструментів та технологій е-урядування, е-демократії, модернізації системи публічного управління соціально-економічним розвитком регіону, розвитку інфраструктури відкритих даних, телекомунікаційного середовища та забезпечення рівності громадян незалежно від місця їх проживання в дотриманні їх конституційних прав.


Довідка:

🔹 Регіональна програма інформатизації “Електронна Дніпропетровщина” на 2020–2022 роки затверджена рішенням сесії обласної ради від 25.10.2019 № 506-18/VIІ. Програму розроблено за участю експертів швейцарсько-українського проекту EGAP, Національної академії державного управління при Президентові України.

🔹 Обговорення з громадськістю напрямів розвитку інформаційних технологій та електронного урядування у Дніпропетровській області у 2020 – 2022 роках відбулося за підтримки Фонду Східн Європа під час Стратегічної сесії.

🔹 Пріоритетними напрямами РПИ 2020-2022 є: 

  • упровадження технологій е-урядування в органах виконавчої влади і місцевого самоврядування області та формування системи регіональних електронних інформаційних ресурсів;
  • розвиток телекомунікаційного середовища регіону та організація захисту інформації;
  • підтримка працездатності та забезпечення функціонування існуючих систем.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux