Українець, який хоче мати цифрові навички, може вільно їх набути
Департамент ІТ, опубліковано 11 квітня 2020 року о 14:10

Для досягнення такої мети Міністерство цифрової трансформації запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «ДіЯ. Цифрова освіта», яка доступна в мережі Інтернет за посиланням osvita.diia.gov.ua. Навчальні програми – безкоштовні.

Формат освітніх курсів максимально доступний для будь-якого рівня підготовки користувачів.

Формат освітніх курсів максимально доступний для будь-якого рівня підготовки користувачів. Програми розраховані одразу на декілька аудиторій. Так, люди поважного віку з легкістю опанують навички користування цифровими девайсами – будь то смартфон, планшет чи комп’ютер. Вчителям підготували онлайн-інструменти для підвищення ефективності навчального процесу. А от курс для батьків «Безпека дітей в інтернеті» допоможе уберегти дітей від шкідливих матеріалів, суїцідальних Інтернет-спілок та сексуального насильства.

Наприкінці березня 2020 року «ДіЯ» запустила новий онлайн-курс - «Грамотність для державних службовців» https://osvita.diia.gov.ua/courses/civil-servants . Він охоплює можливості та особливості функціонування безкоштовних сервісів Google – таких як Google Форми, Google Документи чи Google Календар.

З усім різноманіттям онлайн-інструментів допоможе розібратися сертифікований тренер Google for Education, директор Академії цифрового розвитку Антоніна Букач

Ці інструменти корисні насамперед для тих, хто має щільний графік зустрічей та спілкувань протягом робочого дня. Сьогодні в складних умовах, більшість працюючих знаходяться на віддаленому доступі, і питання організації робочого графіку стало  в пріоритеті Адже держслужбовці реалізовують велику кількість задач, і їх виконання нерідко потребує ретельної підготовки організації різноманітних заходів.

Онлайн курс націлений перед усим надати бажаючим можливість, навчити як подолати складнощі з координуванням та керуванням аходів, корегуванням декількох робочих подій, знайомство з тайм-менеджментом в умовах інтенсивного робочого процесу.

 «За ініціативою Мінцифри ми надсилаємо запрошення до участі в курсах усім держслужбовцям ДніпрОДА та органів місцевого самоврядування, - зазначила начальниця управління інформаційних технологій та електронного урядування обладміністрації Тетяна Шаповалова. – В умовах карантину, коли завдань значно більше, а частина команди змушена працювати у віддаленому доступі – питання самоорганізації є важливим як ніколи. Тож подібні курси – не просто додатковий етап професійного розвитку, а фактично першочергова потреба».

Після закінчення курсу учасник отримає сертифікат, який засвідчить успішне проходження програми. У Мінцифрі переконують: набуті навички допоможуть не лише в роботі, а й у повсякденному житті.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux