Keep Ukraine Connected: міжнародні партнери допоможуть відновити інтернет в Україні
Прес-офіс Міністерства цифрової трансформації, опубліковано 06 квітня 2022 року о 12:33

Зв’язок під час війни став нагальною потребою. Водночас залишити нас без нього — одна з головних цілей ворога. 

Зараз мережі українських операторів зв’язку значно пошкоджені внаслідок бойових дій. Вони потребують відновлення. Оператори, як і решта бізнесу, незважаючи на великі збитки, продовжують надавати послуги. Так вони підтримують Україну та українців. І ми розуміємо, наскільки необхідна підтримка їм.

Цього місяця в Україні стартує проєкт «Keep Ukraine Connected» — «Тримайте Україну на зв'язку» від Global NOG Alliance за участі та підтримки Мінцифри, галузевих об’єднань Асоціації правовласників та постачальників контентуІнтернет асоціації України та компанії DEPS.

Його головна мета — допомогти операторам у закупівлі необхідного обладнання для відновлення зв’язку в Україні. Це повністю волонтерська ініціатива добровольців, які докладають усіх зусиль, щоб зберегти доступ українців до важливої інформації.

У березні Національною комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку України, була зібрана інформація про перші потреби операторів із найбільш постраждалих регіонів.

Зараз до Global NOG Alliance надходить багато обладнання — допомога операторам зв'язку України. Його розподіл проводитиметься на базі амбасадора проєкту в Україні, компанії DEPS, лідера українського ринку дистрибуції телекомунікаційного обладнання. Обладнання почне прибувати на територію України вже в другій декаді квітня. 

Про проєкт «KЕЕР UKRAINE CONNECTED»

Платформа створена для того, щоб європейські колеги могли збирати те, що потрібно інтернет-провайдерам в Україні для підтримки роботи інтернету в країні. Проєкт є сполучною ланкою між технологічною спільнотою, виробниками, усіма, хто хоче приєднатися, та Україною.

Мета робочої групи платформи «Тримайте Україну на зв'язку» — не лише бути посередником, а й активно допомагати українському народу залишатися на зв'язку.

https://nogalliance.org/our-task-forces/keep-ukraine-connected/.

за матеріалами сайту Мінцифри

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux