Мінцифра запускає Drone Hackathon для пошуку нових рішень у галузі military-tech
Прес-офіс Міністерства цифрової трансформації, опубліковано 16 серпня 2022 року о 13:50

Мінцифра разом із партнерами проведе перший міжнародний Drone Hackathon. Головна ціль хакатону — напрацювати нові рішення у сфері military-tech для виробництва дронів. Реєстрація учасників доступна за посиланням. Заявки на участь приймаються до 23 серпня.

Участь у конкурсі хакатоні можуть взяти інженери-конструктори, радіоінженери, оператори безпілотників та програмісти, які працюють на Python, Java, R, C++, Tensorflow або ж займаються Embedded-розробкою. Можна подаватися як командою, так і самостійно.

Drone Hackathon складатиметься з двох частин. Перша — дистанційна робота над челенджами, які команди отримають після реєстрації. Друга частина відбудеться в місті Києві офлайн із 26 до 29 серпня, де учасники доопрацюють спільні рішення та представлять їх журі. Учасники події отримають ексклюзивний мерч Армії дронів, а переможці хакатону — грошову винагороду.

«Розвиток military-tech — наш пріоритет на найближчі роки. Державі важливо підтримати стартапи, які виробляють дрони, займаються кібербезпекою та розвивають військові технології. Впевнений, що завдяки розвитку цього напряму з'явиться більше стартапів, які зроблять нашу армію однією з найтехнологічніших у світі. А такі хакатони сприятимуть розвитку й мотивації спеціалістів розвивати та масштабувати свої ідеї», — зазначив Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України.

Нагадаємо, на початку липня Мінцифра та фандрейзингова платформа UNITED24 оголосили про старт проєкту Армія дронів. Партнером цього проєкту є Генштаб Збройних Сил України та Держспецзвʼязку. Це комплексна програма, у межах якої буде здійснюватися системна закупівля дронів, їх ремонт та оперативна заміна, тренування пілотів, а також навчання R&D-галузі. За перший місяць роботи проєкту з усього світу на створення Армії дронів задонейтили понад 755 млн грн. Перші БПЛА, закуплені із цих грошей, вже прибули на фронт.

Мінцифра реалізує Drone Hackathon разом із Українським фондом стартапів, Генеральним штабом ЗСУ, Держспецзв'язку, ДК «Укроборонпром» та IDI Camp.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux